Atletism/Coronavirus: Preşedintele Federaţiei internaţionale, Sebastian Coe, îi avertizează pe sportivii tentaţi de dopaj

Preşedintele World Athletics (Federaţia internaţională de atletism), Sebastian Coe, a avertizat sportivii tentaţi de dopaj ca, în perioada în care competiţiile sunt suspendate, să nu recurgă la aşa ceva pentru că vor fi depistaţi, scrie AFP.

"În mod cert, din cauza suspendării întrecerilor, a restricţiilor de circulaţie, controalele antidoping sunt mai dificil de realizat. Dar nimeni nu ar trebui să-şi imagineze că nu va avea loc niciun control. Vreau să transmit un mesaj foarte clar sportivilor: să nu credeţi că nu vom face teste antidoping. Dacă nu respectaţi integritatea sportului pe care-l practicaţi veţi fi prinşi'', a spus Coe.

Pe de altă parte, preşedintele WA şi-a exprimat speranţa că în acest an sportivii se vor putea întoarce la antrenamentele efectuate în regim normal, atunci când totul va fi în deplină siguranţă.

Aşa cum se ştie, World Athletics a anunţat, la finele lunii trecute, amânarea cu un an a Mondialelor programate pentru luna august 2021 la Oregon (SUA), în contextul în care s-a decis organizarea JO de la Tokyo 2020 în perioada 23 iulie - 8 august a anului următor. AGERPRES/(AS- editor: Adrian Drăguţ, editor online: Gabriela Badea)