Cristian Şofron: Mircea Mureşan înseamnă tinereţea mea

Actorul Cristian Şofron a deplâns vineri moartea regizorului Mircea Mureşan, despre care a spus că reprezintă tinereţea sa, trecerea către maturitate şi filmul care i-a adus cea mai mare vizibilitate în public - "Toate pânzele sus", în care a interpretat rolul Mihu.

"Of, Doamne, Doamne, ce veste tristă. Pe lângă toate necazurile pe care le avem cu toţii, a mai venit şi această veste foarte dură pentru mine, cel puţin, şi sunt convins că nu numai pentru mine. Mircea Mureşan înseamnă tinereţea mea, înseamnă copilăria şi tinereţea mea, înseamnă trecerea către maturitate, înseamnă, poate, filmul care mi-a adus cea mai mare, hai să-i spunem, vizibilitate în public. Sufăr mult, îmi pare tare, tare rău. Sper ca acolo unde ajunge să-şi găsească liniştea şi să se gândească şi la noi, cu dragoste şi cu căldură, aşa cum a făcut-o şi atunci când era lângă noi", a afirmat, pentru AGERPRES, Cristian Şofron.

El a povestit cum a ajuns să-şi aleagă partenerul canin din filmul "Toate pânzele sus", căţelul lui Mircea Mureşan, Lăbuş.

"Am o groază de amintiri cu Mircea Mureşan. Ţin minte că la 'Toate pânzele sus' câinele care trebuia să-mi fie cel mai apropiat partener era un lup. Am fost cu câteva luni înainte la Constanţa, la grănicerii de acolo, am stat cu patru câini, ne-am împrietenit, alesesem unul dintre ei să-mi fie partener, dar a venit nenea Mircea cu câinele lui şi, pentru că nu s-au împăcat deloc cei doi, a trebuit să-l păstrăm pe Lăbuş, celebrul Lăbuş. Mi-a fost partener, mi-a fost drag, ne-am bucurat împreună de timpul petrecut împreună acolo şi sper că am făcut lucruri bune", a mărturisit Şofron.

Regizorul Mircea Muresan a murit vineri dimineaţa, la vârsta de 91 de ani. AGERPRES/(A - autor: Petronius Craiu, editor: Claudia Stănescu, editor online: Simona Aruştei)