ISU Prahova: Incendiul la fabrica de saltele din Urlaţi nu a fost încă lichidat

Incendiul la fabrica de saltele din Urlaţi nu a încă fost lichidat, pompierii acţionând, miercuri dimineaţă, cu şapte autospeciale pentru stingerea focului, anunţă ISU Prahova.

"Incendiul de la fabrica de saltele nu a fost lichidat, se acţionează in continuare cu şapte autospeciale de stingere. Este o intervenţie dificilă, pompierii se luptă cu flăcările de peste nouă ore, din cauza cantităţilor mari de materiale combustibile (baloţi de vatelina, utilaje, două tiruri şi alte două autoutilitare, saltele, bureţi, lemn, butoaie cu diluanţi şi adezivi), a fumului dens, a temperaturilor ridicate şi a gazelor toxice degajate", precizează ISU Prahova.

Conform sursei citate, hala nu mai prezintă siguranţă, motiv pentru care pompierii asigură intervenţia doar din exterior,

Focul se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ 1.500 metri pătraţi şi nu mai este pericol de propagare.

Incendiul a izbucnit marţi seara, iar populaţia din zonă a fost înştiinţată prin sistemul de avertizare RO-ALERT. Din cauza fumului dens degajat, aproximativ 50 de persoane aflate în locuinţele din apropiere au fost evacuate preventiv, a informat, marţi seara, IGSU. AGERPRES/(AS - autor: Cornelia Dumitru, editor: Oana Popescu, editor online: Ady Ivaşcu)